Located in Sao Paulo, Brazil, this beautiful single family residence was designed in 2013 by Studio Arthur Casas. According to the architects: All service areas where displaced to the basement, thus liberating space for common areas in the ground floor. The sidewalls were covered with stone and a linear garden blurs visual limits, creating depth. The feeling of being outside in the common areas is enhanced by large structural spans and sliding glass doors. Living room, dining room and kitchen are continuous, receiving natural illumination from the garden and the zenithal opening along the side wall. Stairs are made of floating wooden steps suspended by steel cables above the entrance corridor, in a straight line connecting all three floors. In the first floor there are three bedrooms and a home theater. Panels made of wood laths offer visual protection from nearby houses, preserving natural light and ventilation. The materials were all adapted to the requests of the region. A stylish porch is links the interior with the open spaces outside the construction. This inviting crib also comes with sustainable features, such as solar hot water heating, high performance heating and cooling systems, planters on the roof area which reduce heat reflectance and rainwater runoff. We invite you to have a look at its amazing interiors and enjoy what this project has to offer. The house envisioned by Studio Arthur Casas reveals a powerful contrast, displaying elements of old and new […] Read more

Read more Thank you for reading DesignRulz ! You can find the original article here.